
Sen sijaan kaupassa kuin kaupassa on läjäpäin mitä monimuotoisempia elintarvikkeita, oikea elintarvikeviidakko! Aamulehdessä oli eilen erinomainen artikkeli otsikolla Ruokani, uskontoni (5/2009). Kenties kirjoittajalla meni vähän överiksi mitä tuli tuohon uskontopuoleen, mutta ruokaosuus on hyvin kirjoitettu - käykää ihmeessä lukemassa! Ja kuten karppifoorumilla joku sanoi, karppauksen aloitettuaan ruokakaupassa on niin paljon helpompi käydä - sitä vaan ohittaa kaiken ihan oikeasti tarpeettoman hankkien lähinnä vain raaka-aineet hyvän ruoan laittoon.

Jos koskaan olet syönyt erään suomalaisen suklaatehtaan suukkoja (entisiä neekeripusuja) monta peräkkäin, tiedät mitä E-koodit ovat! Yhdessä ei lisäaine maistu niinkään, mutta neljä, viisi syötyään (joka ei tietenkään ole tarkoitus, mutta näin ne vahingot tuovat joskus esiin totuuden) suu maistuu lisäaineelle. Kun lisäaineiden syönti hajaantuu useaan ateriaan päivässä ja peittyy usealla eri maulla, emme välttämättä tiedosta mitään ongelmaa. Mutta ongelma on olemassa, ja siitä on hyvä olla tietoinen. Tarkoitushan olisi joka tapauksessa syödä ruokaa eikä kyllästää itseään lisäaineilla.
Emme voi ehkä palata aikaan ennen teollista vallankumousta, joka teki myös ruoasta tuotteen, jota ohjaavat samat lainalaisuudet kuten mitä tahansa muuta tuotetta - kulujen minimointi ja voittojen maksimointi. Mutta voimme kenties kuluttajana käyttää mahdollisuuttamme ohjata elintarviketeollisuutta tekemiemme valintojen kautta, ja vähintäänkin valita itsellemme ja rakkaillemme optimaalisen hyvän ravinnon. Vähähiilihydraattinen ruokavalio tukee ehdottomasti tällaisia valintoja sillä pullien ja keinotekoisten elintarvikkeiden jäädessä kauppaan, ostoskoriin mahtuu sitä enemmän oikeita raaka-aineita, joista tehdä oikeaa ruokaa.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti