perjantai 8. toukokuuta 2009

Sieniherkkua

Herkkusieni on monen karppaajan ostoslistalla. Se on maailman viljellyin sieni, eikä mikään ihme! Herkkusieni on helppokäyttöinen ja maukas, ja sitä voi käyttää niin salaatteihin kuin lämpimiin aterioihin. Parhaimmillaan se on ostettuna tuoreena. Jääkaapissa se säilyy parhaiten +2–+5 asteen lämpötilassa ja paperipussissa, joka suojaa sitä haihtumiselta. Mutta jollei sitä tule käytettyä muutaman päivän sisällä voi sen tietenkin aina pilkkoa ja pakastoida. Tunnetaan maailmalla yleisesti nimellä champignon.

Herkkusienen ravintoarvot
Per 100 g: rasvaa 0,3 g, proteiinia 2,1 g ja hiilihydraatteja 4,5 g. Sisältää paljon riboflaviinia eli B2-vitamiinia, kaliumia ja fosforia.

Muutamia ehdotuksia herkkusienen käyttöön
Herkkusieniomeletti, jota höystämässä esimerkiksi sipuli ja pekoni. Herkkusienisalaatti, jossa runsaasti ruukkusalaattia sekä tomaattia, retiisiä ja persiljaa. Mausta vielä oliiviöljyllä. Tai miten olisi jokin Champin mainioista resepteistä? Tai Resepti.comin grillatut herkkusienet?

Päivitetty 8.5.2009

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti