maanantai 13. huhtikuuta 2009

Vähähiilihydraattiset ruokavaliot

VHH- eli vähähiilihydraattinen ruokavalio perustuu nimensä mukaisesti hiilihydraattien vähäiseen määrään ravinnossa. Käytetään myös nimitystä hiilihydraattitietoinen ruokavalio, jonka mukaan ihminen tekee tietoisia valintoja ravinnossaan esiintyvän hiilihydraattimäärän ja -laadun suhteen. Tästä on olemassa toinen toistaan parempia ja syventävempiä artikkeleita ja foorumeja, tässä nyt esimerkiksi Wikipedian määritelmä. Klikkaa kuvaa niin saat sen näkymään isompana.

Monelle ihmiselle vhh-ruokavalio olisi avain terveyteen. Ei toki ole olemassa yhtäkään dieettiä eli ruokavaliota, joka sopisi kaikille ihmisille, mutta toivon mukaan vhh-dieetin eri muodot löytävät kasvavassa määrin suuren yleisön tietoisuuteen. Se merkitsisi monelle yhteiskunnalle suuria säästöjä terveydenhuollossa ja lisäisi, nimenomaan ns. virallisterveellisen ruokavalion maissa, yleistä hyvinvointia.

Tämä blogi ei käy lähemmin selittämään vvh-ruokavalion ominaisuuksia koska niitä käsitellään aivan tarpeeksi kattavasti ja suuremmalla asiantuntemuksella muualla. Sen sijaan blogi pyrkii paneutumaan tämän ruokavalion yksityiskohtiin, tekemään asiasta asiaa viihdyttävällä tavalla sekä tuomaan esiin ajankohtaisia aiheita. Sivun alla on kuitenkin kooste linkeistä eri sivuistoihin, joissa tätä ruokavaliota käsitellään. Tämä on jatkuvan päivityksen kohteena.

Tässä vielä kutenkin ensin hyvinkin täydentävä lisäys aiheeseen eli Jesse Toikkalaisen Keski-Suomalaisessa julkaistu hyvin kiteytetty artikkeli vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta (9.5.09).

Karppaus.info - karppauksen ABC-wiki
Tohtori Tolosen sivut

Päivitetty 22.5.2009

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti