torstai 14. toukokuuta 2009

Hengessä mukana

Elämme kehossamme, mutta emme ole kehoja vaan enemmän kuin mitään muuta henkeviä, ajattelevia olentoja. Kehon ja mielen välillä tulee vallita tasapaino, jonka ylläpitäminen voi olla haastavaa ja palkitsevaa tai tuntua ylivoimaisen vaikealta - ja kaikkea siltä väliltä. Mielen merkitystä ei tule aliarvioida pyrittäessä löytämään tie takaisin terveyteen - eikä kehossa tapahtuvien muutosten merkitystä mieleen. Kun kanava on auki mielestä kehoon, ja kehosta mieleen, ja kaikkinainen itsensä huijaaminen vääristyneillä omakuvilla, aikataulujen rukkauksilla, näennäisillä lupausten turhuuksilla ja muilla harhoilla on voitettu, ja on vihdoin viimein virheistä opittu, on kenttä vapaa oman kehon muokkaamiseen omassa elämässään vallitsevissa puitteissa.

Mikään ruokavalio ei takaa terveyttä ellei sitä noudata. Vähähiilihydraattinen ruokavalio ei ole tässä mikään poikkeus. Se ei vaan horjuta ihmistä yhtä helposti sabotoimaan dieettiään vaan tukee tätä siinä. Kunhan sitä noudattaa. Aika ajoin on hyvä kerrata mielessään missä mennään ja onko kaikki niin kuin pitää mitä tulee esimerkiksi ruokavalintoihin. Joskus on hyvä katsoa itseään peiliin, ihan kirjaimellisesti, ja miettiä onko hyvä olla - vai voisiko olla vielä parempi. Arkihuolten painaessa saatamme eksyä valitsemaltamme tieltä, ja tie takaisin on joskus vaikea.

Mielen harjoittamiseksi/nollaamiseksi/rentouttamiseksi on lukuisia keinoja, joista jokainen varmaan löytää omansa. Tässä niistä muutama aakkosjärjestyksessä:
Aamiainen luonnossa, ahaa-elämys
Bailaaminen, benjihyppy
Hyvä kirja
Jooga, juokseminen
Kävely
Laskuvarjohyppy, laulaminen, lemmikin kanssa leikkiminen
Maraton, matkustelu, mietiskely, musiikki
Nauraminen, nukkuminen
Orgasmi, ornitologia
Puutarhassa työskentely
Rakastelu, rukoilu
Saunominen, sukeltaminen
Taivastelu
Vuoristokiipeily

Keksittekö lisää?

Päivitetty 14.5.2009 klo 17:24

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti