Lääkäri Antti Heikkilä on tullut tunnetuksi erityisesti vähähiilihydraattisen ruokavalion puolestapuhujana. Hänen bloginsa lienee monen suosikkilistalla, ja kirjansa koristavat monen hiilihydraattitietoisen/karpin hyllyjä (listattuna sivun alaosassa sekä täällä).
Antti Heikkilä suosii ihmisen kokonaisvaltaista hoitoa, holistista lääketiedettä. Sen mukaan fyysisten tuskien ja kiputilojen taustalla ovat usein mielen ongelmat, kuten erilaiset ahdistukset ja kivut. Ihmisen hyvänolon tunnetta pitää Heikkilän mukaan tukea ja sen puolesta pitää toimia, ei lääkkeillä, vaan elämällä henkisesti rikasta elämää.
Liikunnan merkitystä ei pidä korostaa ruokavalion kustannuksella vaan normaali arkiliikunta riittää usein ylläpitämään terveyttä. Lihasharjoittelu painojen kanssa on tehokasta eikä kuluta niveliä. Jooga on myös mitä mainioin tapa ylläpitää kuntoa ja terveyttä. Ei tarvitse rehkiä itseänsä uuvuksiin vaan parasta on pyrkiä kohtuuteen kaikessa mitä tekee.
Antti Heikkilän mukaan II –tyypin diabeteksen ensisijainen hoitomuoto on vähähiilihydraattinen ruokavalio ja vasta toissijaisesti lääkehoito. Vähähiilihydraattinen ruokavalio kun normalisoi ja tasapainottaa insuliinin aineenvaihdunnan. Nämä suositukset ja Heikkilän medianäkyvyys ovat saaneet Diabetesliiton takajaloilleen. Moni ei tule muuten ajatelleeksi, että Diabetesliitto on täysin yksityinen eikä siis mikään yhteiskunnan ylläpitämä järjestö, ja että sen rahoitus tulee osittain sponsoreilta. Eikä ole vaikeaa arvata onko lääketehtailla sormensa tässä pelissä, jossa pelinappuloina ovat diabeetikot. Tässä mietteitä asiasta Heikkilän itsensä kertomana (4/09) sekä lukijoiden kommentteja aiheesta.
Antti Heikkilän kirjallinen tuotantoAntti Heikkilä suosii ihmisen kokonaisvaltaista hoitoa, holistista lääketiedettä. Sen mukaan fyysisten tuskien ja kiputilojen taustalla ovat usein mielen ongelmat, kuten erilaiset ahdistukset ja kivut. Ihmisen hyvänolon tunnetta pitää Heikkilän mukaan tukea ja sen puolesta pitää toimia, ei lääkkeillä, vaan elämällä henkisesti rikasta elämää.
Liikunnan merkitystä ei pidä korostaa ruokavalion kustannuksella vaan normaali arkiliikunta riittää usein ylläpitämään terveyttä. Lihasharjoittelu painojen kanssa on tehokasta eikä kuluta niveliä. Jooga on myös mitä mainioin tapa ylläpitää kuntoa ja terveyttä. Ei tarvitse rehkiä itseänsä uuvuksiin vaan parasta on pyrkiä kohtuuteen kaikessa mitä tekee.
Stressi lihottaa, sillä myös stressihormonit sekoittavat aineenvaihduntaa, sanoo Heikkilä. Stressinhallintaa kannattaa ilman muuta opetella. Lihasharjoittelu vaikuttaa usein tehokkaasti myös stressihormonien eritykseen.
Heikkilä vs. DiabetesliittoAntti Heikkilän mukaan II –tyypin diabeteksen ensisijainen hoitomuoto on vähähiilihydraattinen ruokavalio ja vasta toissijaisesti lääkehoito. Vähähiilihydraattinen ruokavalio kun normalisoi ja tasapainottaa insuliinin aineenvaihdunnan. Nämä suositukset ja Heikkilän medianäkyvyys ovat saaneet Diabetesliiton takajaloilleen. Moni ei tule muuten ajatelleeksi, että Diabetesliitto on täysin yksityinen eikä siis mikään yhteiskunnan ylläpitämä järjestö, ja että sen rahoitus tulee osittain sponsoreilta. Eikä ole vaikeaa arvata onko lääketehtailla sormensa tässä pelissä, jossa pelinappuloina ovat diabeetikot. Tässä mietteitä asiasta Heikkilän itsensä kertomana (4/09) sekä lukijoiden kommentteja aiheesta.
- Matka omenapuuhun, Tammi (1994)
- Selän viisaus, Blackbird Productions (1994)
- Riippuvuus, valheiden verkko, Tammi (1995), Uudistettu painos keväällä 2005 (Rasalas-Kustannus)
- Täydentävä hoito, toim., Tammi (1996)
- Mies, prätkä ja maantie, Tammi (1997), Uudistettu painos keväällä 2005 (Rasalas-Kustannus)
- Selkä, WSOY (1998)
- Ruumiin evankeliumi, Rasalas-Kustannus (2000)
- Hevosmies, Rasalas-Kustannus (2001)
- Elämän paras aika, Rasalas-Kustannus (2002)
- Hyvän olon keittokirja opas vähähiilihydraattiseen ja ravinteikkaaseen ruokavalioon, Rasalas-Kustannus (2003)
- Hyvän olon keittokirja 2, Rasalas-Kustannus (2004)
- Mielenrauha, Rasalas-Kustannus (2005)
- Ravinto & Terveys, Rasalas-Kustannus (2006)
- Näin me keitämme (2007)
- Diabeteksen hoito ruokavaliolla (2008)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti