perjantai 29. toukokuuta 2009

Kantritanssimaan!

Kantritanssi eli western dance on tanssi- ja liikuntamuotona melko pientä Suomessa, mutta sillä on sitäkin innokkaampi harrastajakuntansa. Kantritanssissa voidaan erottaa neljä eri tanssimuotoa:
rivitanssit (line dance)
paritanssit (couple ja partner dance)
neliötanssit (square dance)
piiritanssit (round/circle dance)
Jokainen näistä on enemmän tai vähemmän sukua toisilleen - eli jokaiselle jotakin. Rivitanssi lienee näistä se suosituin. Ja tästä pääset oikeaan tunnelmaan (avaa uuteen välilehteen, latautuu ennen pitkää...)

Kantritanssin olennainen osa on sen musiikki! Se onkin - samoin kuin kantritanssin ominaispiirteet ja aina niin läsnä oleva länkkärikulttuuri - syy miksi moni lähtee tanssia harrastamaan. Lue tästä lisää kantritanssin ja -musiikin historiasta. Kantrimusiikkia voit myös kuunnella netissä useilla eri kanavilla, mutta kun tanssilava kutsuu, niin se kutsuu! Jos haluat löytää kotipaikkakuntaasi lähinnä olevan kantritanssiyhdistyksen, on apu lähellä. Linkistä löytyy muun muassa helsinkiläinen Capital Heels, joka toimii Vartiokylästä käsin. Syksyllä alkaa taas alkeiskurssi (16.9. - 9.12.) eli sinne vaan mukaan!

Stadin #1 kantritanssipaikka lienee Stadin Tähti (ent. Kantri Star) Mäkelänkatu 2. Tässä vielä lopuksi koko Suomen kattava kantritapahtumalista ja muuta mukavaa osoitteesta kantri.com! (osassa sivustosta on valitettavasti vanhentunutta tietoa). Lisävinkkejä mestoista ja tapahtumista otetaan mielellään vastaan, niin Hesassa kuin muualla. Stetson-hattuja, bootseja ynnä muuta kantritavaraa on myytävänä esimerkiksi täällä, ja ideoita niiden hankintaan saa vaikka tältä suomalaiselta rivitanssi.net keskustelufoorumilta. Tanssi on mitä mainioin liikuntamuoto. Kaiken sen hauskan menon keskellä tuskin huomaakaan kun on tullut pyörähdettyä muutama sata kertaa - ja kunto kohenee ja tanssijalka kevenee!

Kotimatkalla voi sitten popsia vähän beef jerkyä, jonka valmistuksesta löytyy karppausfoorumilla kattavaa keskustelua. Tai miksei poiketa tanssiporukan kanssa cowboyhenkeen johonkin hyvään pihvipaikkaan - niitä kun löytyy kasapäin Teksasinkin ulkopuolelta!Tässä lopuksi muutama video, joista näkee miten rivitanssi käy niin aloittelijoilta kuin vähän kokeneemmiltakin, kävelykepin kanssa tai muuten vaan hitaasti sekä Zorban tahtiin ja hieman tukevimmilta! Ja ihan lopuksi rivitanssin supisuomalainen versio sekä hauska amerikkalainen opetusvideo, jonka päätössanat kertovat mistä koko kantritanssissa on kyse.

Päivitetty 30.5.2009

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti