lauantai 9. toukokuuta 2009

Helsingin kahvilat

Tähän osioon tullaan pikku hiljaa keräämään tietoa kaikista Helsingin kahviloista, joissa karpilla on hyvä olla! Toisin sanoen kahviloita, joissa on tarjoiltavana (runsaasti) vähähiilihydraattisia vaihtoehtoja. Tähän jos mihinkä saatte siis mielellänne lähettää ehdotuksia, joko kommentteina tai sähköpostiin. Myöhemmin käymme luonnollisesti läpi kahviloita myös muualla Suomessa, mutta aloitetaan Helsingistä ja pääkaupunkiseudusta.

Tämä artikkeli ei käsittele kahvin terveellisyyttä tai epäterveellisyyttä vaan keskittyy ainoastaan listaamaan hyviä kahviloita. Ja kahvilassahan voi toki juoda muutakin kuin kahvia, eikä kahvin kanssa suinkaan tarvitse ottaa mitään purtavaa. Joskus riittää vallan mainiosti saada eteensä vaikka jokin erikoiskahveista, tai erikoisteistä. Kahvilan sijainti ja ilmapiirikin voi olla osa kahvinautintoa, puhumattakaan pöytäseurasta. Oli miten oli, tämä artikkeli keskittyy vaihtoehtoihin, joita eri helsinkiläiset kahvilat tarjoavat vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattaville asiakkailleen.

Kahvi ja pulla. Kahvi ja munkki. Kahvi ja keksi. Erikoishintaan. Koskakohan näemme mainoksen: Kahvi ja leikkelelautanen (jossa olisi vaikka muutama pala erilaisia juustoja, makkaraa ja vähän vihanneksia)? Leipäjuusto sopisi vallan hyvin kahvin tai teen kanssa, samoin juustolla täytetyt ja uunissa paistetut herkkusienet. Ja haluamme toki oikeata kermaa cappuccinoon eikä mitään hylavaahdoketta. Kermaakaan ei aina ole, ja maito yleensä kevytmaitoa. Saattaapa jopa löytyä rasvatontakin. Kuten todella monen kodista, ainoana maitona vaikka perheessä olisi lapsiakin.

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista jos nykyaikana on jo olemassa kahviloita jotka ottavat matalahiilihydraattisen ruokavalion huomioon. Oon vähän ajatellut että saattaisi olla markkinarakoa "hyvän olon ravintolalle" missä ihmiset voi kokeilla käytännössä miten tuntuu paremmalta kun on syönyt oikein. Jos joku on kotona tottunut syömään nuudeleita ja eineksiä niin vaikka olisi kiinnostunut muuttamaan ruokavaliotaan ei välttämättä olisi tarpeeksi ideoita miten siitä saa tarpeeksi monipuolisen tai miten osaa laittaa ruokaa, mutta jos ravintolassa näkisi (ja söisi) jotain hyvää niin sitä voisi myöhemmin yrittää valmistaa kotona.

    VastaaPoista
  2. Hei Ilona! Varmasti olisi markkinarakoa! Olisi aivan mahtavaa jos kaikissa kaupungeissa löytyisi edes yksi kahvila, jossa olisi helposti tarjolla kaikkea hyvää matalahiilihydraattista kahvin tai teen kera nautittavaksi!

    VastaaPoista