maanantai 13. huhtikuuta 2009

Blogin ohjeet

Joillekin teistä blogin käyttö saattaa olla uutta. Siksi tämä osio - jottei mennä ihan metsään. Vaikka mikäs sitä metsässä ollessa... Mutta - tässä yksinkertaiset ohjeet blogin olennaisista asioista!

Osiot
Blogi koostuu eri osioista tai artikkeleista, jotka järjestyvät automaattisesti sen mukaan koska ne luodaan. Joitakin artikkeleita päivitetään vielä alkuperäisen kirjoituspäivän jälkeenkin jos ja kun aiheesta on tullut uutta tietoa. Tärkeimmille osioille on oma linkki etusivulla.

Arkisto
Blogi arkistoituu automaattisesti joka kalenterikuukausi. Kuluvan kuukauden osiot näkyvät suoraan, vanhemmat löytyvät eri kuukausien kohdalta. Useimmat jutut löytyvät tämän lisäksi monella eri tavalla - aina kun ne esimerkiksi jotenkin kytkeytyvät johonkin toiseen juttuun. Tämä helpottaa suuresti niiden löytämistä.

Tunnisteet
Nämä ovat sivun vasemmassa reunassa aakkosjärjestyksessä löytyvät hakusanat. Näitä painamalla saat esiin kaikki sen hakusanan sisältävät osiot. Tunnisteita kannattaa käyttää ahkerasti, sillä niiden kautta löytyy paljon yllättävääkin!

Kommentit
Voit jättää kommentteja jokaisesta jutusta. Kommenttikenttä tulee esiin viimeistään silloin kun klikkaat jutun otsikkoa. Jos olet rekisteröinyt blogin lukijaksi, voit kirjoittaa omalla, esimerkiksi karppifoorumilla käyttämälläsi, nimimerkillä. Muussa tapauksessa oletusarvo on sirius.

Linkit
Tämä blogi käyttää linkkejä todella ahkeraan. Osa linkeistä on blogin sisäisiä, osa johtaa eri karppifoorumeille, osa taas Wikipediaan ja muualle. Erikseen ei ole myöskään aina mainittu minkä kielinen juttu tulee näkyviin. Linkkien käytön on tarkoitus tehdä blogista ja siinä käsiteltävistä asioista helppoja ja sujuvia.

Miten löytää luettavat jutut
Useimmille otsikoille/artikkeleille ei löydy omaa etusivu-otsikkoa. Mutta uusimmat jutut löytyvät aina ylimpänä sivulla, ja selaamalla sivua alaspäin näet jo paljon. Ajankohtaisille tai tärkeille aiheille pyrin laittamaan oman otsikon vasemmalle. Myöhemmin eri artikkelit löytynevät parhaiten tunnisteiden kautta, jolloin hakusanojen osuvuus onkin olennainen seikka.

Nyt lisätty myös hakutoiminto! Löytyy sivun vasemmalta puolelta - aina yhden alasnuoli-klikkauksen päästä.

Postituslista
Liity postituslistalle! Uusia aiheita kirjoittaessa siitä lähtee ilmoitus kaikille postituslistalla oleville. Ota huomioon, että sähköpostiisi ilmestyvä teksti on k.o. tekstin ensimmäinen versio. Se saattaa olla ainoa versio, mutta sitä saatetaan myös muokata, ja tästä ei tule mitään erillistä ilmoitusta postiisi.
Tämän blogin nettiosoite on http://vhh-123.blogspot.com ja sähköpostiosoite kivita@gmail.com

Tilaa tekstit aloitussivullesi
Jos sinulla on gmail-sähköpostiosoite, on sinulla myös Google aloitussivu. Klikatessasi sivun alimmaisena olevaa Tilaa-painiketta, ja siitä Google, saat tämän blogin siitä lähtien ilmestyvät tekstit Google-aloitussivullesi. En ole ihan varma miten se näkyy muille, mutta kokeilemalla saa selville.

Päivitetty 28.5.2009

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti