lauantai 25. huhtikuuta 2009

Sumopainijoiden salaisuus

Sumo on japanilainen urheilulaji, jossa raavaat miehet painivat pystyasennossa toisiansa vastaan - ja jossa painavampi yleensä voittaa jos vaan tekniikka on samaa tasoa kuin vastustajan. Siksi painon kerryttäminen on olennainen osa sumoa. Kyse ei ole kuitenkaan pelkkien lihasten kasvattamisesta - vaikka puhutaankin urheilusta - vaan ihan rasvamassan lisäämisestä. Ja siitähän sumo paljolti länsimaissa onkin tunnettu - lihavista painijoistaan.


Lisäpainon saamiseksi on olemassa taatut kauan käytetyt keinot. Sumopainija eli sumoka välttää rasvaista ruokaa ja syö muun muassa paljon riisiä. Hän istuu syödessään ringissä, jonka ulkoympyrässä toritekit pysähtyvät jokaisen tyhjän riisikulhon kohdalle, jonka sumoka ojentaa täytettäväksi olkansa yli. Syöminenkin on tässä rituaaleja pursuavassa lajissa rituaali, jonka tehtävänä on kasvattaa sumopainijasta muun treenin ohella mahdollisimman iso mies.

Hänelle kävisi kyllä periaatteessa mainiosti myös TV:n mainostama rasvaton jogurtti. Siinä kun on myös paljon hiilihydraatteja, joista osa muuttuu HH-painoitteisessa ja vähärasvaisessa dieetissä takuuvarmasti rasvaksi. Sumo on hieno urheilulaji, jota täällä Suomessa soisi näkevän enemmänkin, mutta ei siitä paljon tunnuta vielä tietävän kuten ei myöskään ihmiskehon aineenvaihdunnasta - ainakaan mainospuolella.

Tässä vielä lopuksi pari artikkelia sumopainijoista. Ensin ruotsalaisen Aftonbladetin artikkeli (toivottavasti ruotsi ei ole ihan ruosteessa), ja sitten englanninkielinen blogiartikkeli. Siinä kirjoittaja huomioi miten sumopainijat paastovat aamusta saattaakseen kehonsa paastotilaan kunnes syövät sitten illemmalla suuria annoksia riisin saattamana, ja nukkuvat heti perään. Näin rasva varastoituu parhaiten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti