tiistai 28. huhtikuuta 2009

Jugurttia ja jogurttia joka makuun

Maitotuotteet ovat vuosien saatossa muuttuneet yhä rasvattomampaan suuntaan. Myös jogurteissa tämä näkyy ja maistuu! Maun lisäämiseksi moni jogurtti maustetaan sitten marjojen lisäksi sokerilla, jolloin niiden terveellisyysaste romahtaa. Sokerista kun tulee rasvaa jos hiilihydraatteja nautitaan liikaa - kuten niin tavallista on.

Onneksi on kuitenkin olemassa vielä kunnon jogurtteja, joista ei ole poistettu mitään ja joihin ei ole lisätty mitään. Rasvaprosentti tietty korkeampi, mutta sehän ei haittaa rasvapolttoisessa vhh-dieetissä. Makuja voi lisätä ihan omin päin ja maku itsessäänkin on jo niin täyteläinen, että lisukkeetkin saattavat unohtua. Mutta esim. marjoja kannattaa käyttää niin saa samalla vitamiinejakin.

Turkkilainen jogurtti (kuvassa) sekä Lidlissä myytävä kreikkalainen Eridanous Creamy Yoghurt ovat monen karpin ostoslistalla, ja molemmilla on vankka kannattajakuntansa. Turkkilainen on maultaan vähän happamempi ja koostumukseltaan paksumpi, ja kreikkalainen hivenen litkumpi ja maultaan, moni sanoo, jotenkin herkumpi. Molempia myydään litran purkeissa joten nautittavaa riittää - vaikka joissakin talouksissa purkki menee kyllä ihan päivässäkin.

Joillakin ihmisillä liiallinen maitotuotteiden nauttiminen tuppaa kuitenkin hidastaa painonpudotusta. Silloin jos koskaan on aiheellista jättää nämä herkut ihan vaan vaikka viikonloppuja varten. Ja kertyyhän tässä niitä proteiinejakin jos niikseen tulee...

Turkkilainen jogurtti: rasvaa 10 g, proteiinia 3,3 g, hiilihydraatteja 3,7 g
Kreikkalainen jogurtti: rasvaa 10,5 g, proteiinia 5 g , hiilihydraatteja 2,8


Tässä vielä vähän lisälukemista: karppausfoorumin keskustelua k.o. aiheesta. Keskustelussa mahdollisesti käytetyt Partaäijä tai Partis tarkoittaa tuota turkkilaista jugurttia, ja Erkki kreikkalaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti