sunnuntai 26. huhtikuuta 2009

Menestystarina # 1

Laihduttaminen on osa miljoonien ihmisten arkea, ja monet onnistuvatkin tiputtamaan painoa uusien ravintoon kohdistuneiden päätösten myötä. Myös liikunnan osuus elämässä saattaa kasvaa. Mutta ellei uudesta elämäntavasta tule juuri tapaa, osa uutta elämäntyyliä, niin painonpudotusta seuraa helposti paluu entiseen arkeen ja sitä myötä paino taas nousee, pahimmassa tapauksessa entistä korkeammalle. Sen tähden on mielenkiintoista ja inspiroivaa lukea ihmisistä, jotka ovat onnistuneet pysyvästi painonpudotuksessaan. Tässä yksi menestystarina.

Ruotsalainen Anna Jacobsson painoi vielä pari vuotta sitten 137 kg, ja päätti eräänä kauniina päivänä muuttaa elämänsä. Tässä vähän hänen tarinastaan omin sanoin kerrottuna:

"Tämä kaikki on oikeastaan aika mieletöntä. Jos olisin tiennyt mikä vaikutus tuolla päätöksellä, jonka tein tuona kylmänä talvipäivänä 2007 olisikaan! Minkä valtavan kiven laitoin pyörimään jättäessäni sokerin ja miten valtavan paljon olen saanut tilalle.

Tässä sitä nyt ollaan, runsaat kaksi vuotta myöhemmin, 54 kiloa kevyempänä ja huomattavasti vahvempana ja terveempänä. Olen julkaissut kirjan ja uusi on tekeillä. Minua pyydetään luennoimaan henkilökohtaisesta kokemuksestani ja saan päivittäin postia tai kommentteja siitä miten kirjani tai blogini on auttanut jotakuta. Yhtä se on auttanut näkemään elämän valoisammin, toista se taas on auttanut ottamaan sen ratkaisevan askeleen uuteen elämään. Ymmärtänette miten hienolta se meikäläisestä tuntuu. Se on niin suurta, että tarvitsisin melkein takaisin osan kadonneista kiloistani mahduttaakseni sen kaiken!

Olen todella kiitollinen kaikille teille, jotka olette ottaneet yhteyttä. Toivottavasti tiedätte tämän vaikka nyt en enää ehdikään vastaamaan kaikkiin kommentteihin. On todella upeata saada olla jonkun inspiraatiolähde kevyempään elämään. Ei niinkään edes fyysisellä tasolla vaan henkisellä sillä siitähän tässä perimmältään on kyse. Siitä miten me voimme. Miten paljon helpompaa on elää kun ei enää joka sekunti tarvitse taistella itseään vastaan. Ei enää tarvitse herätä aamulla toivoen, että onnistuisi olemaan vahva, mennäkseen vaan sitten nukkumaan masentuneena kun ei taaskaan pystynyt lunastamaan omia lupauksiaan olla syömättä (kaikkea epäterveellistä).

Ne ajat ovat nyt ohi, eivätkä vain omalla kohdallani: meitä on nyt monta jotka voivat paremmin. Tervetuloa mukaan jengiin!" (ote blogista 13.4.09)

Tässä vielä linkki tuohon Annan omaan blogiin. Annalta on siis ilmestynyt kirja Vägen från 137 kg, jota ei tosin vielä ole suomennettu. Mutta on varmasti lukemisen arvoinen! Voit tilata sen suoraan tästä, ja samasta linkistä löytyy lisää taustatietoa.

Tämä on ensimmäinen tarina sarjassa Menestystarinoita. Lisää seuraa jatkossa!

Tässä vielä Aftonbladetissa 17.7. ilmestynyt Anna Jacobssonista kertova artikkeli.

Päivitetty 17.7.2009

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti