maanantai 27. huhtikuuta 2009

Avocado Chutney

Tässä Avocado chutneyn resepti suomeksi (suomennos vielä vähän kesken)

Ainekset:
avokado (ei liian kypsä)
punasipuli, isokokoinen
vihreätä chiliä, 5-6
karria
cilantroa tai korianterin lehtiä
2 rkl sitruunamehua
2 rkl öljyä
vettä tarpeen mukaan
suolaa maun mukaan

Valmistus:
Puolita avokado ja lusikoi sen liha ulos. Jos avokado on vielä vähän raaka, voit kuoria sen vaikka perunankuorimaveitsellä, ja leikata sitten palasiksi.
Kuumenna öljy pannulla. Lisää hakattu avokado, sipuli, karrilehdet sekä vihreä chili. Hauduta kunnes sipuli muuttuu läpinäkyväksi.
Sekoita kaikki tämä tehosekoittimella lisäten samalla hakattu cilantro (tai korianteri), sitruunamehu, suola ja vähän vettä kunnes seoksesta tulee sopivan paksu.
Tarjoile esimerkiksi intialaisen pannuleivän, rotin, kanssa.

Karpimpi tapa: tarjoile yhdessä naudanlihan kanssa, ja maun ollessa aika tulinen, voit laittaa viereen muutaman tomaatin - jo ihan värinkin takia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti