keskiviikko 22. huhtikuuta 2009

Parsakaali

Parsakaali eli broccoli on se pienen puun näköinen kaalin muunnos, josta tulee vähän kukkakaalikin mieleen. Terveellinen ja maukas kasvis, joka sisältää runsaasti C-vitamiinia sekä kivennäisaineita. Vettä noin 89%, ja tässä vielä makrot: P 3%, F 0.4%, C 6.6%.

Parsakaalin on useissa tutkimuksissa todettu hoitavan ja ehkäisevän syöpää. Siitä vaikuttaa olevan apua myös Parkinsonin taudin sekä sydänsairauksien ehkäisyyn. Sopii mainiosti pakastettavaksi, ja valmispakasteitakin saa esimerkiksi Lidlistä aika edullisesti.

Keitetty parsakaali maistuu hyvältä lohen vieressä voinokareen säestämänä. Tomaattia ja keltaista paprikaa vielä viereen niin väriloisto on valmis! Tai miten olisi parsakaalijuustomunakas aamiaiseksi? Tässä vähän reseptejä. Muutama soveltuu vallan hyvin vhh-ruokavalioon, ja margariininhan voi näissä aina korvata voilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti