Lipogeneesi on elimistössä oleva tila, jota haluamme välttää - jos mielimme olla lihomatta siis. Lipogeneesissä hiilihydraatit muuttuvat rasvaksi. Eli veressä oleva ylimääräinen glukoosi (joksi kaikki hiilihydraatti muuttuu, oli lähteenä sitten sokeri tai peruna, tai Homerin olut) muuttuu varastorasvaksi. Tämä prosessi tapahtuu pahimmillaan päivittäin ja aina siis kun olemme nauttineet liikaa hiilihydraattipitoista ruokaa tai juomaa.
Rasva-aineenvaihduntamme on jatkuvassa dynaamisessa tasapainossa. Insuliini, joka säätelee veren glukoositasoa, käynnistää lipogeneesin, ja mitä enemmän siis veressä on glukoosia, sitä enemmän sitä jää yli kehon tarpeisiin nähden. Osahan glukoosista on tarpeellista ja aivan elintärkeätä, mutta heti kun sitä on liikaa, on varastointi rasvaksi vääjäämättä edessä.
Rasva-aineenvaihduntamme on jatkuvassa dynaamisessa tasapainossa. Insuliini, joka säätelee veren glukoositasoa, käynnistää lipogeneesin, ja mitä enemmän siis veressä on glukoosia, sitä enemmän sitä jää yli kehon tarpeisiin nähden. Osahan glukoosista on tarpeellista ja aivan elintärkeätä, mutta heti kun sitä on liikaa, on varastointi rasvaksi vääjäämättä edessä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti