sunnuntai 19. huhtikuuta 2009

Juustoa !

Juusto on herkkua, jolle löytyy monen monta käyttöä. Kaikkihan tiedämme, että se sisältää runsaasti kalsiumia, ja myös sen, että juuston rasvaprosentti vaihtelee kovasti. Karpit kutsuvat kaupoissa nykyään niitä niin runsaasti tarjolla olevia kaikkein vähäprosenttisimpia juustoja - täysin ansaitusti - kumijuustoiksi, suosien itse rasvaisempia juustoja - joita myös onneksi löytyy.
Tässä alla juustoluettelo, jota on tarkoitus aika ajoin päivittää. Ei käsitä vähärasvaisia juustoja. Yritysten linkit antavat yksityiskohtaisen kuvan k.o. juustosta, ja juustolinkki yleensä Wikipedian määritelmän k.o. juustolajista (kannattaa katsoa myös englanninkielisiä sivuja).

Edam (Arla Ingman) F 23% C 2.3 gr P 26%
Edam (Valio)
Emmental Sinileima (Arla Ingman) F 30% C 0.6 gr P 29%
Emmental Sinileima (Valio) 3 kk tai+
Emmental Violettileima (Valio) pähkinäinen maku
Emmental Punaleima (Arla Ingman) F 30% C 0.6 gr P 29%
Emmental Punaleima (Valio) 6 kk tai+
Emmental Mustaleima (Arla Ingman) F 31% C 0.6 gr P 29%
Emmental Mustaleima (Valio) 9 kk tai+
Eva (Arla)
Gouda
Grana Padano
Halumi
Havarti - tanskalainen vahva juusto
Mozzarella
Oltermanni (Valio)
Parmesan
Philadelphia (Kraft) tuorejuusto. F 23%
Pohjanpoika (Arla Ingman) F 32% C 2,0 gr P 24%
Président vuohenjuusto - 12 palaa kätevässä pakkauksessa. F 20% C 1,6% P 16%
Ricotta
Ritari
Turunmaa (Valio) F 23% C 2,3 gr P 26%
Viking Edam (Arla Ingman) F 24% C 1,0 gr P 26%

Tässä lopuksi Jaakko Raholan hyvät juustosivut.

Päivitetty 25.4.2009

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti