Mitä majoneesi oikeastaan on ja miten ja kuinka paljon sitä kannattaa käyttää? Virallisterveellisessä ruokavaliossa (eli VT:ssä tai vaan veeteessä, tästä lähtien tässä blogissa käytettävä termi) majoneesi oli kiellettyjen aineiden listalla. Korkeintaan sitä saattoi laittaa, ja tietenkin sen kevyintä mahdollista eli mauttominta versiota, pikkuriikkisen jos nyt ihan pakko oli saada vielä jotain lisämakua! FIN
Mutta nyt! Nyt majoneesi on noussut arvoon korkeaan! Eikä mitään kevytmajoneesia vaan jos ja kun sitä käyttää niin täyttä tavaraa sen olla pitää, ja sitä voisi itsekin valmistaa. Kaiken kaikkiaanhan vhh-dieetti kannustaa ja jollain tavalla saa vaan ihan itsestään käyttämään omaa mielikuvitustaan, kehittyviä keittotaitojaan tms ja loihtimaan itselleen ja muille aina vaan uusia makuelämyksiä. Ja majoneesin käyttö ei ole mikään poikkeus. Ennen sitä kehtasi vähän laittaa kolmiokerrosleivän väleihin, nyt kun leivät ovat jotakuinkin passé niin majoneesia on mukava lisätä salaattiin, kananmunan viereen ja lämpimän aterian höysteeksi.
Tässä hauska japanilainen sivu majoneesista, Mayomania!
Tässä hauska japanilainen sivu majoneesista, Mayomania!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti