lauantai 5. syyskuuta 2009

Annika Dahlqvist myrskyn silmässä

Ruotsissa käydään juuri kiihkeää keskustelua LCHF:n ympärillä, johtuen Annika Dahlqvistin kenties vähän varomattomista sikainfluenssaa koskevista kommenteista. Asiantuntijat reagoivat, ja media on paisuttanut juttua ylettömästi vaikka Annika tuntui yksinkertaisesti vain sanovan, että LCHF antaa paremman suojan influenssaa vastaan. Sikainfluenssarokotteet - kuten muutkaan rokotteet - eivät tunnetusti myöskään ole riskittömiä, ja on täysin paikallaan katsoa josko ravinto voisi suojata meitä paremmin eri taudeilta.

Samalla Annika toi esiin sen hölmön tosiasian, että samaan aikaan kun panostetaan niin paljon mammografiaan niin tuputetaan ihmisille ravintoa, joka muun muassa altistaa syövälle. Parempi sitten syödä sillä tavalla, että riski saada syöpä pienenee. Eli tiputtaa painoa ja jättää sokeri pois. Tästä karppausta vastustavat lääkärit nostivat esiin Annikan mahdollisesti "vaarallisia seurauksia aiheuttavan" kritiikin mammografiaa kohtaan, pitäen häntä edesvastuuttomana lääkärinä.

Annika Dahlqvistin Aftonbladetissa 4.9.2009 julkaistu vastaus myrskyyn.
.
*     *     *     *     *
Lopuksi erään ruotsalaisen blogikommentoijan valaiseva mielipide asiasta otsikolla:
Voinko hyvin vai?

Huomenta!
Johan on kumma että ei muka voida hyvin! Kaikkien asiantuntijoiden mukaan tarvitaan pitkäkestoisia ja perusteellisia tutkimuksia LCHF:n vaikutuksesta terveyteen. Olen nyt syönyt 10 kuukautta täysin tämän mukaan ja voin paremmin kuin 20 vuoteen, ja minulla on kaikesta "huippuarvot". 17 kiloa rasvaa on lähtenyt tästä 6-kymppisestä kehostani, ja kaikki mahdolliset vaivat ovat kaikonneet. Mutta ei, asiantuntijoiden mukaan en voi voida hyvin. Minua on yksi henkilö joten olen 100 % itsestäni. Ei mikään hassumpi tulos mielestäni - siis 100 % :lla minun testiryhmässäni loistavat tulokset. Mutta eihän se nyt ole tiedettä! Kaikissa asiaa käsittelevissä blogeissa tiede läksyttää: "Sinua on huijattu. Olet mukana kultissa, jota johtaa rasvatohtoriksi kutsuttu kulttijohtaja. Sinulla ei ole minkäänlaista tieteellistä näyttöä siitä, että voit hyvin. Olet sokaistunut ja harhaanjohdettu fanaatikko". Olen siis tyhmä, helposti jymäytettävissä oleva ja harhaanjohdettu fanaatikko, joka kuuluu kulttiin, jonka johtajaa ryöpytetään juorulehdissä. Mutta kun minä voin hyvin! Ja entä sitten kaikki ystäväni, jotka olen onnistunut" huijaamaan" mukaan tähän, ja jotka voivat nykyään todella hyvin. Mutta he eivät ole yhtä tyhmiä kuin minä ja kirjoita kommentteja blogeihin, eivätkä näin saa selville, että ovat hölmöjä, s.o. he vaan voivat hyvin - tietämättä olevansa tyhmiä ja huijattuja. Sitten on vielä kaikki pitkäaikaisvaikutukset siitä kun on syömättä E-koodeja eikä saa ilmeisesti riittävästi vitamiineja ja mineraaleja tällä ruokavaliolla ollessa. Ei kai tässä sitten muu auta kuin odotella tuomiopäivää, mutta jotenkin tuntuu kuitenkin hyvältä, että voi siihen saakka voida erinomaisen hyvin, syödä hyvin, käydä pitkillä, vahvistavilla  pyöräretkillä ilman maitohappoja jaloissa, ja nauttia elämästä ilman pienintäkään vaivaa. Se nyt vaan täytyy kestää. Ei mutta nyt täytyy lopettaa jottei pihvi pala pohjaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti