perjantai 24. heinäkuuta 2009

Vastarannan kiiski

Vähähiilihydraattinen ruokavalio on (vielä toistaiseksi) sen verran tavanomaisista ravintosuuntauksista poikkeava ja kulmakarvoja kohottava, että karppi kuin karppi saattaa tuntea olevansa vastarannan kiiski. Mutta väliäkö hällä, sillä tempora mutantur et nos mutamus in illis - ajat muuttuvat ja me niiden mukana! Tervetuloa karppilammikkoon!

Mutta mistä moinen nimi? Karppi? Tässä vasemmalla näet kiisken, oikealla karpin - englanniksi carp. Hiilihydraatin (carbohydrate) lyhenne taas on carb joten low-carb diet eli vähähiilihydraattinen ruokavalio on muuntunut suomen kieleen käsitteeksi alakarppaus, myöhemmin vain karppaus, ja vastaavasti karppausta noudattavia on alettu kutsua karpeiksi. Vähän lyhyempi kuin muuten ihan hyvä sana hiilaritietoinen. Mutta tämän kaikenhan jo varmaan tiesitkin.

Tässä alla viimeisimmän kyselyn tulokset. Kyselyyn vastanneista moni taitaa olla aika sintti (karppausfoorumin leikkimielinen nimitys karpeista, joilla alle 50 postausta), mutta veteraanejakin riittää. VHH-123 toivottaa kaikille hyviä lukuhetkiä!

Kauanko olet ollut vhh-ruokavaliolla? (10.7. - 23.7.2009 - 51 vastausta)
1. Alle vuoden..................... 22 kpl (43%)
2. 1-3 vuotta........................ 13 kpl (25%)
3. Yli 3 vuotta..................... 10 kpl (19%)
4. En ole vhh-ruokavaliolla.... 6 kpl (11%)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti