maanantai 27. heinäkuuta 2009

Aftonbladet 27.7.2009

Tässä teille suomennettuna tuore Aftonbladetissa 27.7.2009 julkaistu artikkeli Annika Dahlqvistista ja LCHF:stä - näin pääsemme kaikki jyvälle siitä mitä Ruotsissa karppausrintamalla nykyään tapahtuu!

Laihdu helposti - RASVALLA
Rasvatohtori: LCHF ei ole mikään dieetti vaan elämäntapa

Laiskoja lomapäiviä herkutellen -
ja taas yksi lisää rasvakerros kaupan päälle.
Mutta nyt voit rauhallisin mielin jatkaa grillaamista.
Seuraa vain rasvatohtorin ihmetietä
takaisin kapeisiin farkkuihin.Pidä suu supussa mitä tulee sokeriin, leipään, pastaan, riisiin ja perunaan. Mutta lohdutukseksi voit sen sijaan syödä huoletta luonnollisia rasvoja. Oikeata kermaa. Aitoa voita. Rasvaisia juustoja. Rasvaista lihaa ja kalaa. Mutta kevyttuotteet ja teolliset rasvat joutavat kaikki roskatynnyriin.

Lopetti jojoilun
Lääkäri Annika Dahlqvist keksi LCHF-metodin (low carb high fat) vajaa viisi vuotta sitten. Hän oli sitä ennen jojo-laihduttanut koko aikuisen ikänsä.
- Kyetä syömään itsensä kylläiseksi - tarvitsematta enää varoa napostelua. Tämä tapahtui kuin itsestään, ja se oli mielettömän hienoa, hän sanoo.
Nyt Annika Dahlqvist levittää oppia, jota hän ei halua kutsua dieetiksi vaan elämäntavaksi.
Metodi on kiistelty ja on saanut ruotsalaiset ravitsemusasiantuntijat raivoihinsa. Sosiaalihallinnon asiantuntijat ja Ruotsin elintarvikevirasto ovat lähteneet suoraan sanasotaan naisen kanssa, josta ehätti tulla koko kansan rasvatohtori ennen kuin he edes ennättivät huutaa "Epätieteellistä!"
Perinteisten asiantuntijoiden mielestä nautittu kalorimäärä on se merkittävin tekijä painonpudotuksessa. Ja parasta heidän mukaansa on syödä monipuolisesti, myös mitä tulee hiilihydraatteihin.

Kansainvälinen kiinnostus
Mutta Annika Dahlqvist pitää pintansa myrskyssä ja kiinnostus LCHF:ää kohtaan vaan kasvaa.
- Tämä vyöryy vaan eteenpäin Ruotsissa. Ja olemme uranuurtajia tällä saralla maailmassa. Ruotsalaisten painonnousu on pysähtynyt. Muualla maailmassa rasvapelko ja ylipaino nousee. Kenties meillä on siihen osamme.
Kansainvälinen kiinnostus LCHF:ää kohtaan on suurta.
- Moni ottaa yhteyttä ja haluaisi blogitekstini englanniksi. Tapaan viitata heidät Googlen käännöksiin.
Aikaisemmin tänä vuonna ilmestynyttä suuren menestyksen saanutta keittokirjaa seuraa toinen keittokirja, jossa on reseptejä kutsuja ja juhlatilaisuuksia varten. Se ilmestyy kauppojen hyllyille marraskuun aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti