perjantai 17. heinäkuuta 2009

Bitten Jonsson

Bitten Jonsson on ruotsalainen erikoissairaanhoitaja ja riippuvuushoidon pioneeri. Hän painottaa aivojen keskeistä roolia kaikessa mitä ihmiskehossa tapahtuu, ja sokerin turmiollista vaikutusta ihmisen terveyteen. Bittenillä on netissä sivut Bitten Jonsson (ruotsiksi ja englanniksi), joissa hän pyrkii tuomaan esiin sokerin aiheuttamaa riippuvaisuutta, sokeririippuvuutta, ja keinoja millä päästä siitä eroon. Vuonna 2004 häneltä ilmestyi kirja Sokeripommi, jonka sittemmin suomalainen Kela arvosteli maan rakoon - varmaankin sairauskorvausvaatimusten räjähdysmäisen kasvun pelossa jos ja kun sokeririippuvuus luokiteltaisiin sairaudeksi. Bitten itse luokittelee kaikki (aivoperäiset) riippuvuudet aivosairauksiksi, ja sokerin omanlaisekseen huumeeksi, joka on monille meistä ongelma, ja kenties portti muihin riippuvuuksiin.

Bitten Jonsson Youtubessa
Ohjelmassa Hjärnmagasinet lokakuussa 2008 Bitten Jonsson puhuu mistä hän, entinen alkoholisti, sai kimmokkeen alkaa tutkia riippuvuuksia ja mihin kaikkeen hyvään se on johtanut. "Sokeririippuvuus on paljon vaikeampi kuin alkoholismi koska syödä tarvitsee joka päivä!" (2:49)

Västeråsissa Ruotsissa pidettiin 21.3.2009 lchf-konferenssi, jossa myös Bitten Jonsson pitää puheen. Muun muassa tästä: Hoitokoulutuksessa ei paljon käsitellä eri riippuvuuksia. Aivot sisältävät vähintään 70% rasvaa, eläinrasvaa. Kaikki lähtee aivoista. Mitä polttoainetta me sinne laitammekaan? Rasva ei ole vihollinen vaan sokeri! 75 cl pullossa viinaa on kokonaista 1 kg sokeria! (6:57)

Lehtiartikkeleita
Pömppömaha pois neljässä viikossa (Iltalehti 12.3.2008)
Socker är farligare än fett (Aftonbladet 15.2.2005)

Kirjallisuus
Sockerbomben: bli fritt från ditt sockerberoende (Bokförlaget Forum 2004)
Sokeripommi - eroon sokeririippuvuudesta (Tammi 2005)

Lähteet: Bitte Jonsson, Bokförlaget Forum, Iltalehti, Kela, Tammi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti