tiistai 1. syyskuuta 2009

Munamaito

Lehmänmaidon korvikkeita on monen moista. On soijamaitoa, kookosmaitoa ja riisimaitoa, ja taitaa olla seesammaitoakin. Ja tässä vielä yksi: hyvin karppiystävällinen ja täyttävä munamaito! Alla ohjeet sen tekemiseen, ja kuten  näkyy vaihtoehtoja maustamiseen riittää.
.
Munamaidon ravintoarvot
Proteiinia 17 %, rasvaa 83% , hiilihydraatteja 0. 

Ainekset 
2 kananmunaa
25-50 g voita
2-3 dl kiehuvaa vettä
Lisämakua saat esimerkiksi näillä:
kaakao, kaneli, vanilja, kardemumma, saffram, minttu, sitruunamelissa, kerma, kahvi, marjat
.
Tee näin
1) Kiehauta vesi
2) Sulata sillä aikaa voi korkeareunuksisessa kulhossa
3) Lisää kananmunat ja mahdolliset mausteet 
4) Kaada päälle kiehuva vesi ja vatkaa muutaman sekunnin ajan
.
Valmis maito sopii niin kuumana kuin kylmänä juotavaksi. Jos haluat lämmittää esimerkiksi jääkaapissa jäähtyneen munamaidon myöhemmin uudelleen niin tee se miedolla lämmöllä, sekoittaen samalla vispilällä tai haarukalla. Kylmä maito kannattaa ravistaa tai vispata ennen juomista koska rasva separoituu maidon ollessa käyttämättömänä. Munamaito sopii hyvin myös kahviin.
.
Jos käytät marjoja mausteena niin tuloksena on maukas smoothie ilman maitoa! Voin sijasta voi käyttää myös kookosrasvaa jolloin maku taas muuttuu. Vaihtoehdot ovat lukuisat, ja maustettu munamaito sopii myös välillä hyvin perinteisen munapekoni-aamiaisen tilalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti