keskiviikko 19. elokuuta 2009

Annika Dahlqvist: Räkättävät pahanilmanlinnut

Annika Dahlqvistin blogilla on päivittäin hyvää luettavaa. Tässä eräs tuore juttu suomennettuna, Annikan tyypilliseen suoraan ja vähän provosoivaankin tapaan kirjoittama Räkättävät pahanilmanlinnut:

"Saamme aika ajoin kuulla tutkimustuloksista, joiden mukaan aivot tarvitsevat hiilihydraatteja ja ne eivät toimi hyvin luonnollisella tyydytetyllä rasvalla.
Nämä tutkijat ovat yleensä tutkineet rottia, jotka ovat kylläisiä rasvasta ja joita ei kiinnosta etsiä ruokaa jostain sokkelosta. Tai sitten ihmisiä, jotka ovat vielä vieroitusvaiheessa oltuaan vähähiilihydraattisella ruokavaliolla korkeintaan muutaman päivän ajan. En ole vielä nähnyt vertailevaa tutkimusta ihmisistä, jotka ovat joko vähärasvaisella ja runsashiilihydraattisella ruokavaliolla tai sitten karpanneet pidemmän aikaa, jolloin heidän kehonsa ovat tottuneet polttamaan rasvaa ja ketoaineita.

Kaikki me, jotka syömme vähähiilihydraattisesti ja runsasrasvaisesti ja tiedämme aivojemme toimivan aivan erinomaisesti, voimme kertoa siitä halukkaille niin he voivat olla välittämättä kaiken maailman räkättävistä pahanilmanlinnuista."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti