maanantai 8. kesäkuuta 2009

Kesäkurpitsa

Kesäkurpitsa muistuttaa kurkkua ja onkin yhtä vesipitoinen eli jääkaapissa sitä ei kannata säilyttää. Kesäkurpitsan voi syödä sellaisenaan, käyttää kurkun tapaan salaatteihin, ja se sopii mainiosti kypsennettäviin ruokiin kuten keittoihin, patoihin, paistoksiin ja leivonnaisiin. Kesäkurpitsaviipaleita voi grillata, ja keitetty tai paistettu kesäkurpitsa sopii lihan ja kalan lisukkeeksi. Sen puolikkaita voi myös täyttää esimerkiksi sieni- tai jauhelihakastikkeella ja kuorruttaa uunissa.

Jälkimmäinen linkki vie Kotimaisten kasvisten sivuille, joista löytyy kaiken tiedon lisäksi monia hyviä reseptejä kesäkurpitsalle. Lisää reseptejä löytyy alla.

Kesäkurpitsan ravintosisältö /100 g
Proteiinia 1.2g, rasvaa 0.2g, hiilihydraatteja 3.4g. Sisältää myös paljon C-vitamiinia, kaliumia ja riboflaviinia. Ruotsiksi tämä todella monikäyttöinen kasvis on muuten sommarsquash eller zucchini, ja englanniksi pelkkä squash tai zucchini.

Kesäkurpitsareseptejä
Karppaus.infon sivuilla löytyy monta reseptiä, esimerkiksi Juustoleivitetyt kesäkurpitsapihvit. Tai miltä kuulostaa kesäkurpitsa-tomaattikeitto? Ja netistä löytyy tietenkin pilvin pimein hyviä reseptejä. Miten olisi vaikka kuvassa vasemmalla näkyvä Parmesan Zucchini eli parmesanjuustoon kieritetty kesäkurpitsa? Kesäkurpitsan voi viipaloida näin perinteisesti á la kurkku tai leikata pitkittäin tikun muotoon ja - katso alla...Vasemmalla Parmesan crusted baked zucchini sticks eli kesäkurpitsatikkuja. Oikealla kesäkurpitsalastuja, Zucchini Oven Chips - hyvä vaihtoehto popcorneille tai karkille leffailtaan! Nämä ovat kaikki englanninkielisiä reseptejä, mutta kiinnostunut kokkaaja kyllä keksii keinot!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti