sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Relax...

On tärkeätä osata rentoutua (kuuntele samalla tätä uudella välilehdellä). Pysähtyä elämän kiireessä, hidastaa välillä vähän vauhtia ja vähintäänkin nukkua tarpeeksi. Hengähtää ja hengittää sisään elämää. Antaa aikaa itselleen - laatuaikaa. Kertakaikkiaan unohtaa hetkeksi kaikki muu(t) ja vaan kuunnella omaa hengitystään ja sisimpäänsä. Kenties sieltä löytyy vastaus päivänpolttaviin kysymyksiin ja uutta voimaa kohdata omat rajansa - jopa keinot siirtää niitä. Rentoutuminen ja rauhoittuminen sekä oman itsen arvokkaaksi kokeminen edesauttavat tavoitteissa pitäytymistä ja uusien haasteiden hyväksymistä.


Kävely luonnossa tekee hyvää. Joskus sitä tyystin unohtaa miten hyvää se tekeekään! Ei kävelyn tarvitse aina olla kuntoa kohottavaa rivakkaa patikointia vaan se voi olla rauhallista käyskentelyä metsäpolkua pitkin lintuja kuunnellen ja kukkasia poimien. Se voi olla sienten keruuta vähän eri mielialalla, koiran ulkoiluttamista uudessa paikassa, yllätyseväiden jakamista lasten kanssa keskellä ei mitään - eli kaiken keskellä.

Tai rentoudu kotona. Anna itsellesi kunnolla aikaa ottaa rentouttava kylpy. Kyltti vaan ovelle jos kotona on muita. Nimenomaan naiset asettavat helposti muiden hyvinvoinnin itsensä edelle eivätkä pidä tarpeeksi hyvää huolta omista tarpeistaan. Ystävänpäivä, äitienpäivä ja isänpäivä ovat vain kerran vuodessa, mutta se oma pikku hetki saa ja voi olla elämän jok'ikinen päivä. Miten tärkeätä onkaan rentoutua ja nähdä kristallinkirkkaasti mikä elämässä on itselle tärkeää. Jos se esimerkiksi on solakampi kroppa, vaali sitä ajatusta mielessäsi, ja kas kummaa ihana leivos ei näytäkään enää niin ihanalta.

Mitään ruokavaliota ei ole välttämättä helppo noudattaa ellei mieli ole siinä mukana. Elleivät ajatukset pysy koossa, saattaa määränpää tämän tästä kadota näkyvistä. Kenties olisi hyvä kirjoittaa vähän itselleen missä mennään ja minne toivoo pääsevänsä. Jäsennellä ajatuksiaan ja antaa arjelle vahvemmat raamit. Tämänkään ei silti tarvitse olla mitään tuloshakuista pohdintaa vaan rauhallista mietiskelyä elämän raitilla. Muistatko miten sadun kilpikonna hitaasti lönkystellen kiri ketun kiinni ja vieläpä istuskeli maalissa voittajana? Musiikki on myös aina mahtava rentoutumisen väline. Alun hienoa kappaletta kuunnellessa useimpien meidän huolet, murheet ja kiireet jäävät - hetkeksi - unholaan. Ja elämä tuntuu taas vähän suuremmalta. So close your eyes and - relax...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti