tiistai 27. lokakuuta 2009

Aamuradio ja maito

Ylen Aamuradiossa haastateltiin erästä lastentautien erikoislääkäriä, jonka puhetta kuullessa jäi miettimään ns asiantuntijuuden roolia. Olisikohan tässä kyseessä pistäytyminen oman erikoisalan ulkopuolelle? Alaoleva teksti ei ole täysin sanatarkkaa, mutta viesti oli silti tämä:

puhtaan maidon juonti ei ole mikään välttämättömyys, sillä maitohan on oikeastaan 
imeväisten ruokaa. Mutta maitotuotteita täytyy ja kannattaa käyttää. 
Joten jos maidon mausta ei pidä, on tarjolla onneksi monia hyviä tuotteita. 

Aika erikoista tekstiä lääkäriltä. Puhdasko tuote on tarpeeton, mutta sen jalosteet tarpeellisia? Sanotaan nyt lehmänmaidosta ja sen tarpeellisuudesta mitä tahansa, on kai ilmiselvää, että puhdas, alkuperäinen ja luonnollinen tuote on aina parempi ja järkevämpi vaihtoehto kuin kaiken maailman jalostetut muunnokset, joihin moniin on lisätty sokeria - puhumattakaan kaikista lisäaineista?! Mutta näihin tuotteisiin on panostettu paljon rahaa (s.o. tutkimukset, ideointi, valmistus, markkinointi) ja ne täytyy saada kaupan kassalle asti. Tavalla tai toisella. Se kannattaa!

Muuten, nyt kun päivät lyhenevät ja D-vitamiinin saanti luonnosta(an) jää vähemmälle niin kannattaa muistaa, että D-vitamiini tarvitsee rasvaa imeytyäkseen. Maito kannattaa siis juoda mahdollisimman puhtaana - ei rasvattomana. D-vitamiinista lisää huomenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti