torstai 1. lokakuuta 2009

Maailman terveysjärjestö tietää


Maailman terveysjärjestö WHO on tehnyt hiljattain jättimäisen yhteenvedon tutkimuksista, jotka käsittelevät rasvaa ja sen vaikutusta ihmiskehoon. WHO on nyt todennut, että rasvansyönti ei ole vaarallista. Aftonbladet kirjoittaa asiasta tänään otsikolla Olkaa hyvä ja nauttikaa -  rasvansyönti ei johda syöpään muun muassa näin:
Rasva ei ole vaarallista.
Maito ja voikaan eivät ole vaarallisia.
Voimme nyt vihdoin viimein lopettaa hössötyksen kevytmargariinista.
 
Ajatelkaa vähän: kaikki mitä meille on toitotettu on ollut väärin.
Ihminen ei saa sydänkohtausta maidonjuonnista ja syömällä voita.
Ihminen ei saa syöpää rasvaa syömällä.
Ihminen ei liho nimenomaisesti rasvaa syömällä - paitsi jos on kyse teollisista transrasvoista.
Sitä vastoin sairaalloinen ylipaino - ei siis mikään lievä ylipaino - voi aiheuttaa fyysisiä ongelmia.

Näiden suurten tutkimusten yhteenveto merkitsee sitä, että Elintarvikevirastolla (Livsmedelsverket) ei ole minkäänlaista perustaa typeryyksilleen, joiden mukaan lasten pitäisi syödä kevytmargariinia ja juoda kevytmaitoa tai meidän olisi pysyttävä visusti erossa voista ja paistettava ruokamme Milda-nimisellä mössöllä.
*              *              *
Maailman terveysjärjestön luulisi ainakin tietävän mikä on ihmiselle terveellistä. Se ei myöskään liene puolueellinen, epäpätevä eikä kytköksissä salaisiin taloudellisiin intresseihin - ainakaan samassa suhteessa kuin moni kansallinen järjestö. Kenties voimme pikku hiljaa siirtyä varmemmalle puolelle totuutta tässäkin asiassa.

PS. Vaikka iltapäivälehtien jutut ovat usein sensaatiohakuisia jotta lehti myisi niin voitaisiin kai kuitenkin sanoa, että sanonta Ei savua ilman tulta pitää hyvin usein paikkansa. Savun hälvetessä näemme sitten paremmin missä oikeasti mennään.

Lähteet: Aftonbladet, WHO,

Päivitetty 2.10.2009

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti