torstai 29. lokakuuta 2009

Kirja: Ät dig ner i vikt

Sten Sture Skaldemanin kirja "Ät dig ner i vikt" ilmestyi vuonna 2006. Suomennettuna tuo otsikko olisi jotakuinkin "Syö painosi alas". Kirjaa ei ole kuitenkaan suomennettu, mikä on vähän sääli. Se on on kauttaaltaan asiantunteva, aina ajankohtainen ja todella viihdyttävä. Se ei ylväile lääketieteellisyydellään vaan on maallikon sanoin kirjoitettu teos maallikolle.  

Kirjan taustalla käydään läpi hänen omaa painonpudotustaan. Hän puhuu sekä oman kokemuksen että toimittajan ammattitaidon kautta. Toistoa on aika paljon, minkä luulisi olevan tylsää ja puuduttavaa, mutta tosiasiassa toisto ajaa asiansa ja on täysin harkittu juttu. Samoja asioita mietitään vähän eri tavoin ja vähän eri kantilta, ja kirjan luettuaan sitä on lukijana sisäistänyt hyvin kirjan pääsanoman: syö enemmän rasvaa niin laihdut! Kirjassa on myös kuvitteellisen kyselijän asettamia mielenkiintoisia kysymyksiä ja niihin hyvät ja kattavat vastaukset. Paljon painoa laitetaan myös sille tosiasialle, että ihmiskeho ei ole muuttunut mitenkään ratkaisevalla tavalla viimeisten tuhansien vuosien aikana, ja ravintomme tulisi siksi olla mahdollisimman luonnollista, jalostamatonta ja lisäaineetonta jotta voisimme hyvin.

Sten Sture on kirjoittanut kirjan omalla suoralla ja lupsakkaalla tavallaan, ja on  täydellisen häikäilemätön virallisia ravintosuosituksia jakelevien ja elintarviketeollisuuden edustajien suhteen. Tuo suoruus ja lupsakkuus muuten tulee esiin jo kirjan alaotsikossa: käytännön painonpudotusta lihaville miehille ja pyöreille naisille. Skaldeman menee suoraan asiaan - joka sivulla!     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti