sunnuntai 1. marraskuuta 2009

Suomalaisia toisinajattelijoita

Suomalainen ravitsemus- ja terveyskeskustelu perustuu usein syvään juurtuneeseen auktoriteettiuskoon. Sitä ei niin vaan horjuteta eikä vastarinnan kiiskejä kauniisti katsota - vaikka tosiasiat puhuisivat puolestaan. Antti Heikkilän tapaiset itsenäiset ajattelijat - lääkäri tai ei -  leimataan monilla tahoilla huuhailijoiksi; koska enemmistön täytyy saada olla oikeassa? Raha, valta ja asema puhuvat, ja nojaavat aina  tarpeen tullen tuttuun ja totuttuun.
Kehitys kulkee kuitenkin eteenpäin ja onneksi näitä virkistäviä poikkeuksia riittää. Yksi on joensuulainen Olli Posti, joka pitkän taustatyön ja monien kokeilujen jälkeen totesi, että huono ruoka on syypää moniin sairauksiin, ja suomalainen lautasmalli kaukana hyvästä ruokavaliosta. Postin ruokavalioiden ja -aineiden kokeiluilla oli ihan määrätty syy: hänellä todettiin 19-vuotiaana MS-tauti. Nykyään - oikean ruokavalion myötä - tauti on oireeton. Olli Postilla on blogi osoitteessa Viidakkomies.com

Muista suomalaisista toisinajattelijoista mitä tulee VHH-ruokavalioon voisi mainita esimerkiksi Timo Kuuselan, Varpu Tavin, Ilkka Salmenkaidan, Aki Loikkasen, Pertti Pakarisen, Matti Tolosen, koko karppausfoorumin sekä hiilaritietoiset.net foorumin.

Ja sanomattakin selvää, että meitä toisinajattelijoita, joista ei vaan kuule paljon mitään on todella runsaasti! Kukin elämme ja toimimme omilla tahoillamme, ja omalla tavallamme kyseenalaistamme mitä meille syötetään - niin tiedon kuin ruoan suhteen. Vain tekemällä omat objektiiviset johtopäätöksemme kaikesta tarjolla olevasta tiedosta ja ennen kaikkea omasta kokemuksestamme voimme tulla itseämme tyydyttävään ratkaisuun. Sitä ei kukaan voi tehdä puolestamme. Adjektiivi oma vaan ei ole kansan- ja yritystaloudellisesti kestävä ja hyväksyttävä lyhyellä aikavälillä. Mutta sarjatuotanto on ajettavissa oikeasti terveyttä edistävämpäänkin suuntaan - näppejään nuolemaan jäisi muun muassa lääketeollisuus, terveysalan ammattilaiset (potilaiden vähetessä) sekä väliaikaisesti viljelijät. Mitä terveempiä kansalaiset ovat, sitä rikkaampi maa olisi - terveys kun on rikkautta. Kenties Suomi sitten joku päivä  voisi ihan oikeasti olla se "vauras valtio" joksi se tässä hiljattain todettiin? 

PS. Haluaisitko lisätä jonkun ylläolevaan listaan? Kirjoita kommentti!

Hyviä linkkejä: Antti Heikkilä, Aviisi, Hiilaritietoiset, Varpu Tavi.com, Viidakkomies.com,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti