keskiviikko 11. marraskuuta 2009

Päivitystä sikainfluenssasta

Tiedelehden foorumilla alkoi 25.4.2009 uusi viestiketju otsikkonaan Sikainfluenssa, uusi pandemiako? Sen jälkeen on ennättänyt tapahtua paljonkin, johon kyseinen viestiketju ottaa suurelta osin asiallisesti ja asiantuntevasti kantaa. Antti Heikkilän viimeisin blogikirjoitus (7.11.) on kiinnostavaa luettavaa - ja blogikommentit aina niinikään. Sikainfluenssasta tiedotetaan paljon ja rokotejonot sen kun kasvavat, mutta millä asialla tässä oikeasti ollaan? Onko tämä viranomaisten/lääketeollisuuden/median/ihmisten aikaansaama rokotehysteria alkusoittoa tuleville oikeille virusuhille ja harjoittelua niiden varalle - vai täysin oikeutettu seuraus oikeasta uhasta, jonka ratkaisemiseen jokaisen kansalaisen tulisi ottaa osaa antamalla rokotuttaa itsensä? Onko rokotuksesta kieltäytyminen kansalaisvelvollisuuden laiminlyömistä ja syy esimerkiksi Kela-korvauksien epäämiseen vuonna 2000 sata? Rokotteen elohopeapitoisuus askarruttaa ja se, että rokote itsessään antaa vain 30-70%:n suojan. Lisäksi rokotevalmistajan mukaan tulisi ottaa myös tehoste (uusintarokotus) kolmen viikon kuluttua ensimmäisestä. Eli jonot varmaankin pysyvät jos vaan rokotteita tarjotaan ja niitä riittää. Jokainen vetäköön omat johtopäätöksensä.

Mutta - näissä tunnelmissa - miten olisi perjantain ensi-ilta? Kenties suhteellisuudentajuun vaaditaan pieni virtuaalinen poikkeama todellisuudentajussa? Eri asia sitten mikä loppujen lopuksi on totta.

Täällä blogin aikaisempaa juttua aiheesta. Löydät muuten kaikki aihetta koskevat jutut tunnisteiden avulla.


SIKAINFLUENSSAEPIDEMIA 2014
Vai onko se tosiaan epidemia? Ainakin joidenkin lehtien mielestä on kun niin kerkeästi raportoidaan joka kuolemantapauksesta vaikka tosiasiassa tavalliseen flunssaan kuolee ihmisiä moninverroin enemmän - ja kansakin sen tietää! Samalla jotkut lääkärit syyttävät rokotteen ottamattomia edesvastuuttomuudesta vaikka kaikki terveyskeskushenkilökunnastakaan ei sitä huoli. Sama tahti siis jatkuu kuin vuonna 2009 - toivon mukaan kukaan ei tällä kertaa sairastu narkolepsiaan!

UUTISISSA
Kansa mateli rokotusjonossa - lappuliisat sakottivat kaikki  (11.11.2009)
Narkolepsia: Sikapiikin arvoitus ratkeamassa (Suomen Kuvalehti 5.10.2012)
En saanut senttiäkään narkolepsia-korvauksia (YLE 19.3.2013)
Kuudes kuolonuhri sikainfluenssaepidemiassa (IS 13.2.2014)

LINKIT
Antti Heikkilän blogi - Ilta-Sanomat - Sony pictures - STM:NarkolepsiaanSairastuneidenLasten... - Tiede.fi - Wiki:Narkolepsia -

Artikkelia päivitetty 14.2.2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti