torstai 14. helmikuuta 2013

Hyvää ystävänpäivää!

Kai olet ostamassa ystävällesi jotain hyvää tummaa suklaata? Blogi julkaisi toukokuussa 2009 artikkelin Suklaata, jossa esiteltiin tuolloin useimmat myynnissä olleet tummat suklaat. Markkinoille on sittemmin tullut tietenkin lisää. Mutta tuo artikkeli on yhä ajankohtainen - varsinkin tänään... :)
Syvennytään vähän asiaan. Helsingin Sanomat julkaisi toissavuonna jutun, jossa käsiteltiin tumman suklaan terveysvaikutuksia. Tutkimusten mukaan tummalla suklaalla olisi samoja vaikutuksia kuin liikunnalla. Epikatekiini-niminen flavoinoidi stimuloi lihaksia samalla tavalla kuin liikunta. Detroitin ylipistossa tehdyssä tutkimuksessa keskityttiin soluissa energiaa tuottaviin mitokondrioihin. Tutkimusta johtanut professori Moh Malek: "Vanhetessa mitokondrioiden määrä luustolihaksissa vähenee, mikä vaikuttaa sekä lihasten energiamäärään että kestävyyteen. Tieto siitä, että epikatekiini vaikuttaa mitokondrioiden määrään, voi auttaa meitä vähentämään lihasten vanhenemisen vaikutuksia". 

Oli miten oli, pala tai pari tummaa suklaata päivässä ei haittaa yhtään vaan tekee vain hyvää - ainakin näin ystävänpäivänä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti