perjantai 22. helmikuuta 2013

Päivän resepti uusiksi

Etusivulla oleva "Päivän resepti"-kuvake johtaa aina sitä klikkaamalla itse reseptiin. Nämä kuvakkeet eivät kuitenkaan vaihdu  päivittäin vaan niiden on tarkoitus innostaa kokeilemaan eri reseptejä pitemmälläkin aikavälillä. Useimmat näistä resepteistä on poimittu karppaussivuilta, ja täyttävät siten vähähiilihydraattisen ruokavalion ehdot. Tämänpäiväinen resepti "Lärpäkkeet" on helppotekoinen välipala, ja meetwursteineen melko ajankohtainenkin. Tässä alla Wikipedian tietoa eräästä suosituimmista meetwurstilajeista.

"Venäläisen meetvurstin resepti ja valmistusmenetelmä ovat nimensä mukaisesti peräisin Venäjältä, josta ne ovat kulkeutuneet aikoinaan Pietarin kautta Suomeen. Venäläisen meetwurstin valmistukseen käytetään sian-, hevosen- ja naudanlihaa, silavaa, suolaa ja mausteita. Yhden meetwurstikilon valmistukseen käytetään jopa reilusti kiloa enemmän tuoretta lihaa, sillä valmistuksen aikana makkaran kuiva-ainepitoisuus kasvaa tuntuvasti. Venäläisessä meetvurstissa on voimakas maku, joka syntyy yli viisi viikkoa kestävässä, kylmäsavustamalla tehtävässä kypsytyksessä. Venäläinen meetvursti on yksi Suomen suosituimmista meetvurstilajeista, ja se säilyy erittäin hyvin".

PS. Metukka = meetvursti = meetwursti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti