perjantai 15. maaliskuuta 2013

Kostdoktorn Andreas Eenfeldt Suomessa


Ruotsalainen lääkäri, karppauksen puolestapuhuja ja Kostdoktorn-blogin pitäjä Andreas Eenfeldt vieraili tällä viikolla Uudessakaarlepyyssä (kyllä, kääntyy myös muotoon Uusikaarlepyyssä), jonka asukkaista noin 90% on ruotsinkielisiä. Hän yllättyi yleisön suuresta määrästä. Mutta toki meitä kuulijoita ja kiinnostuneita riittää täällä Suomessakin, joskin tulemme vähän jälkijunassa mitä tulee vähähiilihydraattisen vaihtoehdon esiintuomiseen yhteiskunnan eri koukeroissa. Siksipä onkin hieno juttu, että Eenfeldt löysi ja otti yleisönsä. Tämä oli hänen ensimmäinen luentovierailunsa Suomessa, mutta ei varmaankaan viimeinen. Hän on muuten esiintynyt VHH-123:ssä aikaisemminkin, tässä jutussa.

Andreas Eenfeldt on päivätyönsä ohella todella ahkera blogaaja. Eli teillä joilla on ruotsinkieli hallussa, käykää ihmeessä lukemassa hänen blogiaan Kostdoktorn (löytyy aina tämän blogin etusivulla). Siellä on todella hyviä oivalluksia, paljon asiantuntemusta ja kerrassaan mainioita poimintoja muilta terveysaiheisilta sivustoilta - ja näiden jalostamista varsinaisiksi ahaa-elämyksiksi lukijoille.
 
Tällä Uudenkaarlepyyn luennolla tuli muuten palautteen myötä harvinaisen  selväksi, että Suomessa tiedoissaan päivitystä tarvitsevat lääkärit ja rasvaa pelkäävät ekspertit asettuvat ihan sulaa tietämättömyyttäänsäkin poikkiteloin - asiakkaidensa terveyden kustannuksella. Ja koska maallikon tie asiantuntijaksi on pitkä, asiantuntijan tulisi tuntea asiansa. Tarvitaan parempaa koulutusta, joka on vapaa kytköksistä elintarvike- ja/tai lääketeollisuuteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti