keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Kevät koittaa

Hei taas pitkästä aikaa! Kevät koittaa vihdoinkin ja monet asiat helpottuvat elämässä kuin elämässä. Askel kevenee kuten useimmilla myös mieli, ja uudet, tervehdyttävät otteet elämästä tuntuvat entistä helpommilta ottaa. Ruokavaliokatsauskin on paikallaan pitkän talven jälkeen, ja vaikka monella meistä syömiset automaattisesti vähenevät kesää kohti, on kevät aina hieno tilaisuus aloittaa alusta ja panna elämä uuteen uskoon.

Tietoa on paljon, mutta miten hyödyntää se? Onko tunnepuoli kunnossa vai tarvittaisiinko lisämotivaatiota? Mikä monesti unohtuu on se tosiasia, että asioiden tekeminen ruokkii tunteita. Kun motivaatiota uupuu, sitä saa usein lisää kun vaan ryhtyy hommiin. Ja kun motivaatio kasvaa, asiat tuntuvat yhä helpommilta tehdä - varsinkin kun syntyy myös tulosta. 

Tulosten tuottaminen on ihmiselle aika ensijainen asia. Ilman näkyvää ja tuntuvaa tulosta motivaatio saattaa helposti vähentyä. Ja ajan ollessa suhteellinen käsite, kannattaa vaan olla tarpeeksi suopea itseään kohtaan ja olla lannistumatta vähästä.

Vähästä. Se onkin avainsana. Hiljaa hyvää tulee ja tasaista tappavaa tahtia käy monen voittajan tie. Eläköön ihana suomalainen kevät!         

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti