lauantai 18. tammikuuta 2014

Kenkäraudoilla kelpaa kävellä

Yhä useampi ihminen ikään katsomatta hankkii tänä talvena kenkiensä alle raudat. Näitä liukuesteitä on jos jonkinlaisia, jopa korkokenkiä varten, ja hintahaitari on tietenkin laaja. Mutta mitä tahansa niistä maksatkin, k.o. sijoitus saattaa olla kullan  arvoinen.  Tai kuten Yle asian ilmaisee: "Vain hullu lähtee ulos liukkailla kengänpohjilla. Siellähän teloo itsensä". Kenkäraudat kannattaa ehdottomasti ottaa pois sisälle (esimerkiksi kadulta kaupan tiloihin) mentäessä, sisätiloissa ne kun ovat vähän kuin luistimet ja pilaavat sitä paitsi lattiapintaa. Jotkut näistä saattavat olla hieman haasteellisia saada kengän päälle, mutta suhteellisen helppo ottaa päältä. Mutta vaikka niiden päälle laittamisen kokisi miten hankalaksi (hyvät kengät ja kokemus helpottavat asiaa) niin niiden käyttäminen saattaa tuntua taivaan lahjalta kun ei enää tarvitse pelätä liukastuvansa. Askeleen luonnollistuessa ryhtikin ojentuu ihan huomaamatta ja talviset selkävaivatkin saattavat vähentyä.

Lenkkeilijän, joka tietää oleskelevansa ainoastaan ulkona, kannattaa harkita icebugien eli nastakenkien ostoa - ellei sellaisia jo omalla kenkähyllyllä ole.

Michael Schumacherin onnettomuus on jostain syystä koskettanut monta meistä ja pani kyllä mietityttämään. Se voi olla pienestä kiinni tämä ihmisen elämä. Yksi paha kaatuminen tai liukastuminen saattaa iskeä niin pahasti, että normaalielämään ei ole paluuta. Liukuesteet ovat hyvä juttu ja hintansa väärti!


Linkit
- Intersport:Icebugs - YLE - Yle:Kuningaskuluttaja -

Päivitetty 18.1.2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti