maanantai 12. heinäkuuta 2010

Hellettä pukkaa

Nyt kun helleaalto vaan jatkuu ja olo saattaa olla kaikin puolin tukala, kannattaa ainakin pitää huolta nesteytyksestä ja tarpeellisesta suolan saannista. Karpatessa kun ei paljon leipää syödä (ja sen mukana aika lailla tuota suolaa), suolaa saattaa saada liiankin vähän ja jalat tms turvota.  

Grillatessa marinointi kannattaa tehdä itse eikä luottaa valmiisiin tökötteihin - mutta senhän me kaikki tiedämme. Itsetehty ruoka on yleensä parasta ja lomalla ainakin on paremmin aikaa - kunhan vaan helteeltä jaksamme. Osallistuin itse pari viikkoa sitten firman grillijuhliin, ja hämmästys oli melkoinen kun tarjottavana oli pihvien sijaan Saarioisten grillimakkaran tyylistä syötävää. Tämäkin on yksi tapa säästää - vaikka on kyseenalaista kannattiko kaikki se säästö laittaa juomapuolelle...

Hyvä hellepäivän ateria koostuu vaikka Wilhelmistä (muita hienoja lajikkeita yhtään paheksumatta), salaatista, sillistä, juustotarjottimesta ja vähän tatzikia viereen. Jääkahvia tai -teetä päälle. Vatsa täyttyy mukavasti ja helteellä nyt ei ainakaan kannata syödä liikaa. 

Ja muistakaa nyt kaikki juoda tarpeeksi :)   Täällä viisaita sanoja aiheesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti